Samsung Galaxy Watch Active

Introducere

Astazi aruncam o privire asupra celui mai accesibil ceas inteligent pe care Samsung il are la vanzare la momentul actual – Galaxy Watch Active. In randurile urmatoare vom vedea impreuna caracteristicile si functionalitatile acestui smartwatch.

Pentru moment, aveti mai jos lista cu specificatiile acestui model:

SpecificatiiSamsung Galaxy Watch Active
BodyCarcasa din aluminiu, sticla Gorilla Glass 3, dimensiune cadran 40mm, latime curea 20mm, 25g, rezistent la apa pana la 5atm - 50m
Display1.1" Super AMOLED, 360x360px, 1:1 aspect ratio, 302ppi
OSTizen OS 4.0
ProcesorExynos 9110 + Mali T720
Memorie768MB RAM, 4GB stocare
Baterie230mAh Li-Ion, Wireless Charging
ConectivitateWi-Fi b/g/n/ac, GPS, NFC, Bluetooth 4.2
FunctionalitatiAccelerometru, giroscop, senzor de puls, barometru

Aspect exterior si Accesorii

In ceea ce priveste aspectul exterior al ceasului, acesta are un corp confectionat din aluminiu (40mm diametru) si un ecran amoled de 1.1″ protejat de o sticla Gorila Glass 3. Pe spatele smartwatch-ului regasim senzorii care detecteaza pulsul si, desi nu se vede, bobina pentru incarcare wireless.

Referitor la accesoriile pe care le primi odata cu achizitionarea ceasului inteligent – in cutia produsului gasim ceasul, doua curele din cauciuc (latime 20mm) de lungimi diferite (una mica de 10cm si alta mai mare de 12cm) si incarcatorul wireless magnetic de 5W.

Samsung Gear – aplicatie de control

Pentru a putea folosi toate functionalitatile ceasului va trebui sa va instalati pe telefon aplicatia Samsung Gear (Galaxy Wearable). Dupa imperecherea cu smartwatch-ul prin bluetooth sau wi-fi si sincronizarea contactelor, veti fi intampinat de interfata prezentata in imaginile de mai jos.

Astfel, din Samsung Gear veti putea vedea informatii despre bateria si memoria ceas-ului, dar si sa controlati toate aspectele legate de configurarea device-ului.

Personal, cele mai importante setari cred ca tin de notificari – de la ce aplicatii sa le primesti si cum sa le primesti, gesturi – cum interactionezi cu ceasul si watch face – iti poti configura de pe telefon fata preferata.

Interfata de utilizare si Functionalitati

Interfata de utilizare a lui Galaxy Watch Active exceleaza in simplitate, fapt ce se regaseste din pacate si in functionalitate.

Personal am ales un watch face sportiv, care prezinta toate datele pe care le-ar putea prezenta ceasul, si anume: ora, data, pulsul, starea vremii, nivelul bateriei, numarul de pasi, timpul in care ai mers si elevatia. By default poti alege din 10 watch face-uri (nu foarte grozave), avand posibilitatea de a descarca mai multe din galaxy store.

Meniu de control – pentru a accesa meniul cu scurtaturi este nevoie sa stragi de sus in jos pe ecran; acesta contine setari pentru luminozitatea ecranului, sunet, conectivitate, gps, energie si screen-on-time – in principiu ar trebui sa te descurci doar cu acestea, fara a fi nevoie sa accesezi alte meniuri.

In ceea ce priveste functionalitatile ceasului, aceasta este una dintre cele doua mari probleme ale sale. Astfel, pe langa aplicatiile de baza – calendar, alarma, heart rate, vreme sau work out – smartwatch-ul este limitat de portofelul clientului deoarece majoritatea aplicatiilor din galaxy store costa bani (de la $1 pana la $5). Sa nu mai zic de lipsa de suport pentru serviciile Google – gmail, calendar, keep, pay.

Autonomie

Spuneam cu putin timp in urma ca Galaxy Watch Active are doua mari probleme – cea de-a doua este autonomia.

Din pacate nu va pot arata despre ce vorbesc – ceasul nu iti prezinta statistici despre durata de viata a bateriei – dar, in principiu, lucrurile stau in felul urmator:

  • pentru o utilizare normala – ecran la 30% luminozitate, ceas conectat la telefon prin bluetooth, notificari si heart rate pornite – bateria tine cel mult 2 zile
  • pentru stand-by – ecran inchis si ceas deconectat de la telefon – bateria tine cel mult 5 zile

Incarcarea ceasului de la 5% la 100% se face in aproximativ 2 ore prin intermediul incarcatorului din pachet. Am incercat sa incarc smartwatch-ul si cu un wireless charger de 10W pentru telefoane, dar acesta se supraincalzea dupa 5 minute si intra intr-o stare de protectie (oprea incarcarea).

Concluzii preliminare

Prin urmare, Galaxy Watch Active este un smartwatch mid-range care poate fi util pentru o persoana activa care doreste sa isi monitorizeze activitatile sportive si notificarile, dar nu exceleaza in mod special la nimic si are o autonomie medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here