Conform celor de la Wccftech, cei de la Microsoft lucreaza in prezent la mai multe modele pentru gama viitoare de console Xbox.

In 2019 s-ar putea sa vedem un refresh pentru Xbox One S, o consola regandita, dar care sa ofere aceeasi performanta la un pret mai mic. Se urmareste astfel scaderea costurilor de productie, o directie corecta spre cresterea vanzarilor.

De departe, cel mai interesant model pe care l-ar putea lansa Microsoft in 2019 este “Maverick”, o consola dedicata streaming-ului de jocuri. Aceasta face parte din proiectul xCloud care vrea sa ofere posibilitatea gamer-ilor de a se juca online, contra unui abonament lunar, nemaifiind nevoie sa investeasca in hardware performant. Acestia vor putea achizitiona streaming box-ul celor de la Microsoft, care odata conectat la internet, display si controller sa poata oferi aceeasi experienta de gaming ca un calculator performant.

Pentru task-urile de encoding si decoding se zvoneste ca viitorul streaming box va folosi un APU AMD Picasso.

Aflam totodata ca in 2020 vom vedea noul flagship al celor de la Microsoft, Xbox Scarlett, care are ca target gaming-ul in 4K la 60 de cadre pe secunda. Solutia tehnica pentru acest goal se presupune ca va fi noul GPU al celor de la AMD, Navi 12 pe 7nm, in varianta de 120W, despre care am discutat intr-un articol anterior.

Prin urmare, urmarim cu foarte mult interes viitoarea generatie de console, avand mari asteptari de la Xbox Scarlett si viitorul Sony PS5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here