Analistii de la HSBC confirma astazi ideea ca suprematia Apple in ceea ce priveste vanzarile pentru segmentul smartphone se apropie de final, relevanta fiind stagnarea vanzarilor companiei in cel de-al treilea trimestru din acest an. Ca urmare, capitalizarea Apple are de suferit; actiunile gigantului au suferit o scadere de 18% din noiembrie pana astazi.

Este vizibila astfel tendinta de saturare a pietei, care in lipsa unor inovatii pe masura asteptarilor, refuza sa mai cumpere noile modele produse de companie, acestea nefiind mult mai capabile decat cele cu 2 sau 3 generatii mai vechi.

Totodata, este de mentionat faptul ca Apple are cele mai mari probleme in ceea ce priveste vanzarea noului model entry-level, iPhone XR, care nu pare deloc atragator pentru cumparatori. In acest sens in ultimele saptamani au existat numeroase semnale referitoare la scaderea cantitatii de productie pentru acest model, cel mai recent vizand compania Cirrus Logic care produce chip-uri audio pentru telefoanele celor de la Apple. Mai multe detalii in articolul celor de la Wccftech.

Prin urmare, vremea vanzarilor masive de smartphone-uri se apropie incet, incet de sfarsit, urmand o stagnare prelungita a segmentului pana la aparitia unor noi tehnologii inovatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here